Kakao Tozu

Kakao kelimesi aslında Latinceden gelen bir kelime olup ve Tanrıların Besini anlamına gelip mayalar tarafından keşfedilmiştir. Daha çok Batı Afrika, Batı Hint adaları ve Güney Amerika da üretilir. Kakao aslında kakao meyvesinden üretilir ve daha sonra bildiğimiz ve çok sevdiğimiz çikolataya dönüşür. kakaonun ağacı 4 yıldan sonra meyve vermeye başlar ve aynı zamanda yılda iki kez meyve verir. kolestrol içermediği için dolaysıyla bitter çikolata da kolestrol içermez ve bu yüzden doktorlar tarafından son yıllarda çok öneriliyor. Bilim insanlar araştırmaları sonucu kakaonun polifenol içerdiği için ve Polifenollerin hücredeki DNA yı etkileyen serbest radikalleri etkilediği için popüler ürüne dönüşmüştür.

Kakaonun Faydaları

-bolca potasyum içerdiği için stresi azaltır.
-Uykusuzluğu giderdiği için ve zindelik yaptığından dolayı yiyecekler arasında en sevilen atıştırmalık haline gelmiştir.
-kakaonun cilde çok faydalı olup ve dolaşım sistemini de etkiler bunu sebebi ise kakaonun içerdiği bakır, Demirin emilmesine yardımcı olur.
-kakao bolca antioksidan içerdiği için kanserin düşmanı olarak tanımlanmıştır.

Kakao Çeşitleri

kakao tozu genel olarak Natural ve Alakalize olmak üzere 2 gruba ayrılır.
LATAMARKO adında kendi markamız olan kakao tozumuz Afrikanın en kaliteli kakao Ağaçlarından üretilmiştir. kakao tozumuz hem Natural ve hem Alkalize üretimi yapılmaktadır.
Alkalize olan kakao tozumuz yağ oranı %10-12 olan analizlerini bize iletişim bölümünden ulaşarak inceleyebilirsiniz.
Ayrıca bir ithalat-İhracat firması olduğumuz için dünya çapında bir çok kakao tozu üreten firmalarla çalışmaktayız ve size bu konuda fazla seçenek sunma imkanımız bulunmaktadır.