FOSFORİK ASİT
MT ROYAL CO. olarak önceliğimiz her zaman güncel bilgileri paylaşmak olmuştur. Bu yazdıda size bu ürün ile ilgili tüm bilgileri paylaşacağız. Fosfor minerali, vücutta organik bir şekilde yer alan bir mineraldir. Fosforik asit ise bu mineralden gelen bir katkı maddesidir.
MT Royal Ailesi olarak bu yazımızda fosforik asidin özelliklerini, üretimini, kullanım alanlarını, saklanma koşullarını aktarmayı, satışı ve fiyatı konusunda detaylı bilgi vermeyi amaçlıyoruz.
1694 yılında ilk olarak fosfor pentaoksidin suda çözünmesi ile üretilmiş olan fosforik asit, fosfor elementinin en önemli bileşenidir.
Fosforik asidin molekül formülü H3PO4 olup, kimyasal formülünden de anlaşılacağı üzere fosforik asit oksijen, fosfor ve hidrojen atomlarından oluşur.
DNA ve RNA’nın yapısına katılarak tüm nükleotidlerin formülünde yer alan fosforik asit, nükleik asitlere asidik olma özelliği verir. Bir başka deyişle, fosforik asit ve tuzları, asitliği düzenleyen tek organik asit çeşididir.
Aşındırıcı bir inorganik asit olan fosforik asit, bakır, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi +2 yüke sahip atomları bağlama özelliğine sahip sekestrasyon ajanıdır.
Üç asidik ve değiştirilebilir H atomuna sahip olması, fosforik asidin diğer mineral asitlerden farklı tepki vermesini mümkün kılar.
Fosforik asidin ne olduğuna değindikten sonra, şimdi de özelliklerine göz atmak faydalı olacaktır.
Fosforik asit, beyaz katı veya renksiz sıvı bir görünüme sahiptir, nem çekerek sıvılaşır. En yaygın fosforik asit konsantrasyonu suda %85 olarak karşımıza çıkar.
Kokusuz bir bileşik olan fosforik asit, kararlı bir bileşiktir ve etanol ile su içerisinde çözünebilir.
Fosforik asit 97,994 g/mol ağırlığa, 1.6845 g/cm3 yoğunluğa, 212 °C kaynama noktasına, 40 °C erime seviyesine, 0.03 mmHg buhar basıncına sahiptir.
Fosforik asit molekülleri, yüksek sıcaklıklarda uzun polimerik zincirler yaratmak için birlikte tepkimeye katılabilir ve yüksek sıcaklığa bağlı su moleküllerinin elimine edilmesiyle birlikte birleşebilirler.

E388 E Koduna sahip bu gıda katkı maddesinin CAS Numarası 7664-38-2’dir.
Fosforik asit toksik ve uçucu özellikler göstermezken, metaller ve dokulara temas durumunda aşındırıcı etki gösterebilir.
Fosforik asidin farklı isimleri de karşımıza çıkabilmektedir. Fosforik asit için ullanılan diğer isimleri şu şekildedir:
– Ortofosforik Asit
– Trihydroxidooxidophosphorus
– O-Fosforik Asit
En kaliteli ürünleri en güvenilir şekilde müşterierimize ulaştırmayı ilke edinen MT ROYAL Ticari Şirketi olarak, ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizler için fosforik asit tedarik ediyoruz.
Fosforik Asidin Üretimi
Fosforik asidin endüstriyel olarak üretiminde birden fazla üretim şekli vardır. Bu üretim şekilleri, fosforik asidin kullanılacağı alana paralel olarak değişiklik göstermektedir.
Fosforik asidin en yaygın üretimi şu şekilde geçekleşmektedir:
Fosforik asitin üretilmesi için, öncelikle yapısında fosfat bulunan mineraller sülfürik asit ile parçalanmaya uğratılır. Bu işlem sonrasında ortaya çıkan fosforik asit, %32-%46 konsantrasyon değerlerine sahiptir ve saf değildir.
Saf olmayan bu fosforik asidin saflaştırılması işemi, kristalleştirme, iyon değiştirme ya da çökeltme gibi yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir.
Fosforun hava ve buhar karışımı içerisinde yakılması ile elde edilen saf fosforik asit, %75 ve %85 konsantrasyona sahiptir.
Fosforik asidin bir diğer üretim yöntemi ise, mor veya kırmızı fosforun nitrik asit ile bir araya getirilerek ısıya tabi tutulmasıdır.
Fosforik asit ile ilgili daha detaylı ilgi için MT ROYAL Ailesi’ne ulaşmanızdan büyük mutluluk duyarız.

Fosforik Asidin Faydaları ve Kullanımı
Fosforik asidin çok yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Sağladığı çok sayıda fayda, fosforik asidi birçok sektörde kullanılabilir hale getirmiştir. Gelin, asitler içinde en düşük pH’ı veren, en düşük maliyetli ve en kuvvetli etkiyi göstereni olarak bilinen fosforik asidin kullanım alanlarına değinelim:
Fosforik asidin en yaygın kullanım alanlarından biri gıda endüstrisidir.
Fosforik asit, gıda endüstrisinde kullanımına ikinci sırada olarak en çok başvurulan asitlik düzenleyicidir. Kola vb pek çok içecekte, reçel gibi gıda ürünlerinde asitlendirme amacıyla kullanılmaktadır.
İşlenmiş gıdalarda bakteri oluşmasının önüne geçmek amacıyla, şekerleme ve sert şeker ürünlerinde lezzet ve ekşi tat vermek amacıyla, süt ürünleri ve mayalı alkollerde sterilize etmek amacıyla, bitkisel yağ üretiminde klorofilin sebep olduğu koyu rengin elimine edilmesi amacıyla, kabartma tozlarında tamponlayıcı madde olarak, peynirlerde eritme tuzları olarak, bazı gıda ürünlerinde kenetleyici madde olarak fosforik asidin kullanımına başvurulmaktadır.
Fosforik asidin bir diğer kullanım alanı da ilaç endüstrisidir. İlaç üretiminde çözücü madde olarak fosforik asitten fayda sağlanır.
Kozmetik ve kişisel bakım sektöründe de fosforik asitten yararlanılması söz konusudur. Saç jölelerinde pH kontrolünü sağlamak amacıyla, saç açıcı ürünlerin üretimi sırasında gerçekleşen şişmeleri önlemek amacıyla, diş macunu üretiminde asitliği düzenlemek amacıyla fosforik asit kullanılır.
Fosforik asidin diğer kullanımları aşağıdaki gibidir:
– Tarımda gübre çözeltisi imalatında,
– Böcek ve sinek ilacı imalatında,
– Boya ve emaye imalatı sırasında çözeltilere asidik özellik kazandırmak maksadıyla,
– Metallerin paslanmasını engelleyici olarak,
– Deterjan, pas sökücü gibi endüstriyel temizlik malzemelerinin imalatında,
– Antifiriz ürünlerinin imalatında,
– Su arıtma ürünlerinin üretim aşamasında,
– Tekstil endüstrisinde, deri üretiminde tabakalama ve parlatma amacıyla,
– Birtakım organik ve inorganik kimyasalların formülünde fosforik asitten faydalanılmaktadır.
Sektörde uzun yıllardır sahip olduğu tecrübelerle uluslararası alanda birçok lokasyona ulaşmış olan MT ROYAL Şirketi, tedarikçi olarak en kaliteli fosforik asidi en iyi fiyatlarla siz müşterilerimize ulaştırmaktadır.

Fosforik Asidin Saklanma Koşulları
Fosforik asidin raf ömrü ve sağladığı faydalar, saklanma koşullarına paralel olarak değişiklik göstermektedir.
Fosforik asit, 30 derecenin altındaki sıcaklıklarda saklanmamalıdır. Fosforik asidin doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaması gerektiği gibi, ateşten ve ateş kaynaklarından uzaklaştırılmalıdır.
Soğuk havalarda depolanan fosforik asidin kapağının açılması, beraberinde hava ile temasını ve donmasını getirmektedir.
Fosforik asit, nemden uzak, serin, kuru, belirli aralıklarla havalandırılan ortamlarda ve kapalı ambalajlarda depolanmalıdır.
Fosforik asidin depolanması, bir araya geldiğinde tepkimeye girme ihtimali bulunan bazik maddeler vb. materyallerle aynı alanda olmamalı, depolamasının yapıdığı alanlar kimyasala dayanıklı alanlar olmalıdır.

Fosforik Asidin Satışı ve Fiyatı
En kaliteli ürünlerin araştırmasını yaparak en hızlı ve güvenilir şekilde müşterilerine teslim etmeyi amaçlayan MT ROYAL Şirketi olarak, fosforik asitin satışını ve tedarikini gerçekleştiriyoruz.
Fosforik asit hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve satış fiyatlarını öğrenmek için ütfen bizimle iletişime geçiniz.

payet kostik sodyum toptan satış
No comment