Alkalize Kakao Tozu
Alkalize Kakao Tozu Nedir?
İşlenmiş kakao tozu ve ya Alkalize edilmiş kakao tozunun yolculuğu
Kakao çekirdekleri, kakao ağacının meyvesidir ve bildiğiniz ve sevdiğiniz tüm lezzetli çikolata ürünlerinin kaynağıdır.Eski Olmecler ve Mayalar ilk önce bu ağacı yetiştirmek ve potansiyelini bir gıda olarak tanımaktan sorumludur.Ancak bugün, bu eski insanların hayal edebileceğinden çok daha fazla kakao türü var.Alkalize kakao , insanların sıklıkla merak ettiği bir üründür ve diğer kakao formlarıyla kolayca karıştırılabilir.

Alkalize kakao tozunun tarihçesi
Kakaoçekirdekleri insanlık tarafından binlerce yıldır kullanılmasına rağmen, Hollandalı kimyager C.J. Van Houten’in çalışması sayesinde 1828‘e kadar mevcut olduğunu bildiğimiz kakao tozu değildi.Van Houten, yağın veya kakao yağının çoğunun kavrulmuş kakao çekirdeklerinden çıkarılması ve böylece kakao tozu üretilmesi için bir işlem keşfetti.Kakao tozuna potasyum karbonat gibi bir alkali madde ilave edilmesinin, doğal kakaotozunun tadı ve özelliklerinde iyileştirmelerle sonuçlandığını buldu.Bu muamele edilmiş kakao tozu formu, Dutched kakao veya alkalize kakao olarak bilinir hale geldi.
Alkalize Kakao Tozun Özellikleri
Alkalize kako tozu, Doğal kakao tozu ile karşılaştırıldığında, alkalize kakao daha koyu kahverengidir, kırmızımsı alt tonları vardır;lezzet bakımından daha hafiftir ve sıvılarla daha kolay karışır.Alkalize kakao 7 ila 8 arasında bir alkalin pH’a sahipken, doğal kakao tozu 5 civarında asidik bir pH’a sahiptir. Alkalize tozu diğer fırın çikolatası türlerinin yanı sıra mağazalarda satılır ve bazen Dutched usulü kakao veya Avrupa tarzı olarak etiketlenir kakao. Malzemelerde alkali listelenmelidir.

Alkalize Kakao Fonksiyonu
Alkalize kakao , yumuşak, pürüzsüz tadı ve zengin, koyu rengi nedeniyle kek, kurabiye ve hamur işleri pişirmek için birçok aşçı tarafından tercih edilir.Diğer bileşenlerle karıştırılması daha kolaydır ve sıvıları doğal kakao tozundan daha kolay emer.Alkalize kakao , tam gövdeli, pürüzsüz, çikolata aromasının istendiği dondurma, sıcak kakao karışımları, şekerler, içecekler ve çikolata şuruplarında kullanılır.
Alkalize Kakao Hakkında Önemlı Hususlar
Kabartma tozu, alkalize kakao ile pişmiş mallarda mayalama işini yapmayacaktır, çünkü reaksiyona girmesi için doğal kakao tozu gibi asidik bir bileşen gerektirir.Alkalize kakao içeren tariflerde bunun yerine kabartma tozu veya portakal suyu gibi diğer asidik bileşenler kullanılmalıdır.En iyi sonuçlar için tariflerde belirtilen kakao tozu türünü kullanın ve bir türü diğeriyle değiştirmeye çalışmayın.

Alkalize Kakao Yararları
Çikolatanın sağlığa faydaları son zamanlarda medyada çok tartışıldı ve bu birçok çikolata sever için iyi bir haber.
LATAMARKO KAKAO TOZU
Peki bu kakao tozu hakkında eşsiz olan nedir?Kendimiz üretiyoruz ve olabildiğince doğal.
Kakao çekirdeklerimiz, organiktir, mükemmelliğe fermente edilmiş ve Amazon bölgesi bölgesindeki tesislerimizde kamyonlarımızda taşındığı fabrikamıza dikkatlice kavruldukları, soyuldukları ve kakao tozu elde etmek için preslendikleri fabrikada güneşte kurutulur.Dünyadaki birçok markanın aksine, LATAMARKOdaha derin bir renk vermek ve asitliğini azaltmak için çekirdekleri alkalileştirmez.LATAMARKOkakao tozu orijinal kakao tozudır ve tamamen yeni bir deneyim yaratır.
Saf ve lezzetli, sıcak çikolata, çikolatalı dondurma, fırınlama, vb. İçin mükemmeldir. LATAMARKO‘nun kakao ekstra zengin lezzeti ve gücü ile bilinir.
Benzersiz şekilde zengin ve lezzetlidir.

Bu gönderiyi oylamak için tıklayın!
[Toplam: 2 Ortalama: 4]
No comment