ÇENELİ KIRICI NE İŞE YARAR?
Madencilik ve agrega seköründe ham maddelerin ve malzemelerin uygun boyutlarda olacak hale getirilmesi gerekliliği, kırıcılara olan talebin artmasını sağlamıştır. Ancak bu noktada ham maddelerin ve malzemelerin kimyasal ve fiziksel özellikleri ve istenen nihai ürünün özellikleri, kırma işlemleri için seçilecek olan kırıcı tiplerinin de farklılaşması sonucunu doğurmaktadır.
İşte çeneli kırıcıların kullanımı da bu farklılaşmayla açığa çıkmıştır.
Madencilik, inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe birkaç kırma kademesi bulunmaktadır. Bunlar; kaba kırma, sekonder kırma, tersiyer kırma ve mikronize kırmadır.
Çeneli kırıcılar ne işe yarar sorusunun cevabı, aslında bu kırma kademelerinin altında yatmaktadır. Çeneli kırıcılar, genellikle düşük devirli çalışmakta ve malzemelerin kaba ve sekonder kırma aşaması için kullanılmaya yaramakta, baskı uygulayarak malzemeleri istenilen boyuta getirme görevi görmektedir.

Peki kaba ve sekonder kırma kademeleri nedir?
Kaba kırma, bir başka deyişle primer kırmadır. Kaba kırma işlemi, işlem sonrasında malzemelerin 125-250 mm aralığına getirildiği kademedir. Çeneli kırıcıların birinci aşamada kullanıldığı sistemlerde, beslenen malzemelerin maksimum büyüklüğü ise 1000 mm olarak ifade edilebilir.
Sekonder kırma işlemi, işlem sonrasında malzemelerin 0-50 mm aralığına indirildiği aşamadır. Çeneli kırıcıların ikinci aşamada kullanıldığı sistemlerde, beslenecek malzemelerin maksimum büyüklüğü 250-500 mm olarak ifade edilebilir.
Firma olarak yurt içi ve yurt dışındaki çeneli kırıcı taleplerine, üretim tesislerimizde üretimini gerçekleştirdiğimiz çeneli kırıcılarla cevap vermekte, işbirlikçilerimizin projelerine en kaliteli hizmeti sunmaktayız.
Adını ufalama için gereken kırıcı çenesinden ve çiğneme hareketinden alan çeneli kırıcılar ne işe yarar diye sormak beraberinde; yapısında bulunan çene şeklindeki plakların, malzemelere basınç uygulaması yoluyla malzemelerin talep edilen boyutlara getirmesini sağlar, cevabını vermektedir.

Çeneli kırıcıların büyük ebatlardaki
Malzemelerin yüksek basınca uğratılatak etkili bir şekilde kullanılması, doğal taş türlerinin kırılmasını mümkün kılmakta; bu noktada zorlu koşullara uygun olan çeneli kırıcılar, ön kırıcı olarak kullanılması yönünde işe yaramaktadırlar.
Çeneli kırıcıların büyük ebatlardaki, çok sert ve aşındırıcı malzemelerde gösterdiği bu üstün performansın yanı sıra, malzeme gerilimini alarak tersiyer kırma kademesine malzeme hazırlama ve dolayısıyla ince malzeme üretimini arttırma yönünde işe yaradığı da söylenebilir.
Çeneli kırıcılar noktasında dünya çapında bir tedarik ağı yaratmış olan firmamızın deneyimli ekibiyle iletişime geçmeniz, çeneli kırıcılar nedir ve çeneli kırıcılar ne işe yarar konusunda bilgi almanız için gerçek anlamda fayda sağlayacaktır.
ÇENELİ KIRICI NASIL ÇALIŞIR?
Bir çeneli kırıcı, iki adet kırıcı çene yüzeyinden oluşmaktadır. Bu kırıcı çene yüzeyleri, ana taşıyıcı üzerinde dik olarak konumlandırılmıştır.
Çene yüzeylerinin farkları ise, hareket noktasında oluşmaktadır. Kırıcı yüzeylerden biri sabit bir duruş sergilerken, diğer kırıcı çene yüzeyi hareket merkezi etrafında belirli bir yörüngede hareket eder bir haldedir.
Çeneli kırıcı nasıl çalışır sorusu ise yukarıda bahsettiğimiz 2 adet kırıcı çene yüzeyiyle cevap bulmaktadır.
Malzemenin kırılabilmesi, malzemenin sabit ve hareketli çene yüzeyi arasına sıkıştırılması ile mümkündür. Çeneli kırıcıya beslenen iri malzemeler, iki çene arasında sıkıştırma kuvveti sayesinde kırılmakta ve hareketli çenenin açılması ile yerçekiminin etkisiyle, çeneli kırıcının alt tarafına hareket etmektedir.

çeneli kırıcılar nasıl çalışır
Bir başka deyişle çeneli kırıcılar nasıl çalışır sorusunun cevabı, çeneli kırıcılar üst hazneden ilave edilen malzemelerin, çanak şeklindeki hazneye dahil edilmesi ve bu malzemeleri sabit ve hareketli çene arasında sıkıştırarak kırması çalışma prensibine sahiptir, şeklinde verilebilmektedir.
Çeneli kırıcılardaki hidrolik adı verilen mekanizma, istenilen çene açıklığı ve ürün eğrisini ayarlayabilmeyi mümkün kılmakta; bu da konkasör tesislerinde çeneli kırıların rahatlıkla kullanımını sağlamaktadır.
Silis oranı yüksek olan sert ve aşındırıcı malzemeerin kırılması için farklı hacim ve kırma gücü taşıyan çeneli kırıcılar kullanılmaktadır. 60’lık, 90’lık, 140’lık çeneli kırıcılar, bu farklı formtlara örnek olarak verilebilmektedir.
Çeneli kırıcılara giren malzemenin sertliği yüksek oranda olsa bile, belli bir yükte kırılan emniyet plakalarının sayesinde makinenin zarar görmemesi; dolayısıyla çeneli kırıcıların güçlü ve dayanıklı yapıları sayesinde projelerde sıklıkla tercih edilmesi mümkün olmaktadır.
Üretimini gerçekleştirdiğimiz çeneli kırıcılar ile birlikte, en kalitei nihai ürünlerin elde edilmesini sağlayarak siz iş birlikçilerimizin taleplerine doğru yanıtlar vermekteyiz.

Çeneli kırıcılar nedir
Çeneli kırıcılar nedir, çeneli kırıcılar ne işe yarar ve çeneli kırıcılar nasıl çalışır hakkında detaylı bilgi için, alanında profesyonel ekibimizle iletişime geçmenizden büyük bir memnuniyet duyarız.
KMH makina CH840i Konik kırıcı
Sandvik Hydrocone ve Superior için konik kırıcı MODEL parçaları
Kırıcı sanvik parçaları en uygun fiyat
Çeşitli konik kırıcı modelleri için yedek parçaları
Sandvik H | SH | CH | CS Serisi Konik Kırıcı Parçaları
No comment