Kakao Yağı
Peki Kakao yağı nedir
Oleic (C18:1) 34.5%
Palmitic (C16:0) 26.0%
Linoleic (C18:2) 3.2%
Arachidic (C20:0) 1.0%
Palmitoleic (C16:1) 0.3%
Diğer Yağ Asitleri 0.5%

Kakao Yağı Alternatifleri
Cocoa Butter Substitute (CBS)
Cocoa butter Replacer (CBR)
Cocoa Butter Equivalent (CBE)

Kullanılabilirliğinin ve potansiyel maliyet azaltmanın ötesinde, kakao yağı alternatiflerinin imalatta kullanıldığında bazı avantajları vardır.
İlk olarak, kakao yağı alternatifleri, bitmiş ürünün yağ bileşimi profilini ve yağ stabilitesini iyileştirir. Bu, tutarlı ürünleri mümkün kılar, çok katmanlı ürünlerdeki yağ göçünü azaltır ve fındık veya süt içeriklerinden kaynaklanan yumuşaklığı giderir.
İkincisi, birçok kakao yağı alternatifi temperleme gerektirmediğinden, parlaklık ve çıtçıt gibi temel doku özelliklerini elde etmek çok daha kolaydır. Raf ömrü boyunca yağlanma ihtimali de azalır.
MTROYAL şirketi olarak en kaliteli Yağları değerli müşterilerimize dünyanın en büyük firmalarından temin etmekteyiz ayrıca kendi markamız olan LATAMARKO adında CBS ürünümüzü bir çok ülkeye ihracatını yapmaktayız.