Kakao Yağı Alternatifleri

Kakao Yağı Alternatifleri


Kakao Yağı Alternatifleri

Kakao Yağı Alternatifleri
Kakao yağı gibi görünüyorsa, kakao yağı gibi davranıyor ve kakao yağı gibi tadı var, muhtemelen kakao yağıdır.
Geleneksel olarak çikolata ürünlerinde tek bitkisel yağ olarak hareket eden kakao yağı, çikolatanın dokusunu, keskin erime davranışını, yüksek parlaklığını, uzun raf ömrünü ve iyi lezzet salım özelliklerini verir.
Sürekli artan kakao yağı fiyatları sayesinde, tüm dünyadaki şirketler ve çikolata severler bankayı kırmayacak sağlıklı bir alternatif arıyorlar.İnsanlar çikolatalarına parlak bir görünüm ve lezzetli yağ içeriği vermek için kakao yağı kullanmaya devam etmek isterken, kakao yağı için alternatifler kullanmak her geçen gün daha popüler hale geliyor
.Alternatifler üç ayrı kategoriye ayrılır, bu nedenle en sevdiğiniz tariflerde kullanmak için biraz farklı bir şey arıyorsanız okumaya devam edin.
Kakao Yağı Alternatifleri

6 Kakao Yağı Alternatifi

Bir kakao yağı alternatifi, kısmen hidrojenlenmiş bir yağ bileşiği olarak tanımlanır.Kakao yağı yerine kullanılan maddeler geleneksel kakao yağından biraz daha sağlıklıdır ve doğru olanı kullandığınız sürece çikolatada kakao yağıyla aynı tada ve dokuya sahip olabilir.

1.PALM KERNAL 

Çikolatadaki bazı büyük isimler tarafından kullanılan palmiye yağı, kakao yağı için sık kullanılan bir alternatiftir.Çikolatanın parlak görünümünü verirken, sürdürülemez şekilde hasat edildiğinde, palmiye yağı ormansızlaşmaya ve biyolojik çeşitliliğin kaybına katkıda bulunur. Bu nedenle, kakao yağınızın yerine palmiye yağı kullanmayı planlıyorsanız, kullandığınız sürdürülebilir şekilde yetiştirilmiş bir palmiye yağı olduğundan emin olun.
Günümüzde bir çok markaların ürünleri piyasada mevcuttur ama daha kapsamlı bir şekilde araştırma yapılınca çok kaliteli ürünlerle karşılaşıyoruz. Latamarko Palmiye yağı en taze ve organik palm ağaçlardan elde edilmiş ve dünyanın en son teknolojisiyle üretilmiştir. Çok sayıda büyük çikolata fabrikalarından talep gören ve sayısız ülkelere satış yapılan Latamarko Ürünü son derece sağlıklı ve kalitelidir.
Kakao Yağı Alternatifleri
Kakao Yağı Alternatifleri

2.Hindistancevizi yağı

 
Hindistan cevizi yağı, çikolatanın biraz daha hızlı sertleşmesine izin verdiği için yaygın olarak kullanılan bir kakao yağı alternatifi olarak değerlendirilir.Bu nedenle, hindistancevizi yağı çikolata kabukları için sıklıkla kullanılır.

3.Cocoa Butter Replacers (CBR)

 
Çikolata tariflerinde kakao yağı yerine kullanılabilecek bazı organik yağlar vardır.Bu yağların kıvamı, çikolataların lezzetini ve zenginliğini arttırmak için kullanılan çikolata likörü ile iyice karıştırılmalarını sağlar.Aşağıdaki yağlar kakao yağının çalışma şeklini taklit ederken, sadece% 20’ye kadar diğer yağlarla karışabilir, bu nedenle çikolatanıza eklemeden önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.
Kakao Yağı Alternatifleri
Kakao Yağı Alternatifleri

4.Soya lesitini

 
Soya lesitini, işlenmiş soya fasulyesinden alınan bir yağdır ve çikolatada emülgatör olarak kullanılır.Bu, soyanın malzemeleri karıştırmak ve bir arada tutmak için kullanıldığı anlamına gelir.Soya lesitini var olan hemen hemen her çikolata barında bulunabilr ve çikolata yapımında ve kakao yağı için bir alternatif olarak değerlendirilir.

5.çiğit

Pamuk tohumu yağı tipik olarak zeytinyağı veya kanola yağına alternatif olarak kullanılır ve daha ucuz bir alternatif olsa da, çoklu doymamış yağlarla doludur.Bu nedenle pamuk tohumu yağı en sağlıklı alternatif değildir.
Kakao Yağı Alternatifleri
Kakao Yağı Alternatifleri

6.Kakao Yağı Eşdeğeri (CBEc)

 
Kullanabileceğiniz en iyi kakao yağı alternatifi, kakao yağı eşdeğeri olarak bilinir.Hurma ve shea yağı gibi CBE’ler, temperlendikten sonra gerçek kakao yağı ile benzer yağ içeriğine ve beslenmeye sahiptir.Kullanılacak doğru miktarı bulmaya çalışırken, tarifin dokusunu ve tutarlılığını dikkate almalısınız.Elbette, kullanım için doğru alternatifi bulmaya çalıştığınızda deneme yanılma kesinlikle devreye girer.
Artık en sevdiğiniz yiyeceklerde kakao yağı kullanmanın harika yollarının olduğunu bildiğinize göre, az önce tartıştığımız alternatiflerden bazılarını kullanan muhteşem bir tarife göz atalım.

Palmiye yağı ile çikolata truffles

 
Malzemeler:
⅓ sıcak bir fırında eritilmiş fincan kırmızı palmiye yağı
⅓ bardak bal
⅔ fincan şekersiz kakao tozu
2 yemek kaşığı hindistancevizi hurma şekeri – bu düşük glisemik indekse sahip sağlıklı bir tatlandırıcıdır.
1 su bardağı kızarmış ceviz
Kakao Yağı Alternatifleri
Kakao Yağı Alternatifleri

Tarif:

 
1. Erimiş yağı, karışım pürüzsüz olana kadar balla karıştırın
2. Şekersiz kakao tozu, hurma şekeri ve kızarmış fındık ekleyin
3. Karışım sertleşene kadar buzdolabında saklayın. Bu yaklaşık bir saat sürmelidir.
4. Küçük toplar halinde yuvarlayın.
5. Dış kaplaması için bir kase hurma şekeri ekleyin (isteğe bağlı)
6. Buzdolabında bekledikten sonra rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
En sevdiğiniz kakao yağına alternatif bulmak zor bir geçiş olabilir, ancak kesinlikle mümkündür. Biraz deneme yanılma işleminden sonra, size ve ihtiyaçlarınıza uygun doğru alternatifi bulabilmeniz gerekir. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bu gönderiyi oylamak için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir