laktik asit fiyatı nedir
MT ROYAL Şirketi olarak, insan vücudunda doğal olarak bulunan; ayrıca endüstriyel amaçlı kullanılmak üzere üretimi yapılan laktik asitin ne olduğunu ve özelliklerini bu yazımızda sizler için derledik.
Laktik asit, doğal bir şekilde oluşan organik bir asit çeşididir. C3H6O3 molekül formülüne ve Alfa Hidroksipropionik Asit kimyasal ismine sahip olan laktik asitin keşfi 1780 yılına dayanmaktadır.
Laktik asit, 1780 yılında İsveçli kimyager olan Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilmiş ve 1808 yılındaki çalışmaların ardından süt asidi olarak isimlendirilmişir.
Laktik asidin organik bir şekilde ortaya çıkması, glikozun bazı kimyasal olaylar ardından enerjiye çevrilmesine dayanmaktadır.
Her insanın kas, kan ve vücudunun değişik organlarında laktik asidin doğal olarak yer alan organik bir bileşik olduğundan bahsetmiştik. Laktik asit, genel olarak insan vücudundaki kas yapısında oksijenin azalması sonucu oluşmaktadır.
Kasların standart dışı çalışmasının neticesinde kaslarda biriken laktik asit, karaciğere gönderilir ve parçalanma işlemi meydana gelir. Bu parçalanma işleminin sonucu tekrar enerjiye dönüştürülür.
Yukarıda yer verdiğimiz gibi insan yapısında tabii olarak bulunan laktik asit, 1881 yılında endüstriyel amaçlar için kullanabilmek adına, yapılan çalışmalar neticesinde ekşimiş sütten elde edilmiştir. Sütte bulunan laktoz, laktik maya adı verilen bakteriler aracılığıyla laktik aside dönüştürülmeye başlanmıştır.

laktik asidin sodyum ve potasyum tuzu
Laktik asit laktat ile aynı manada kullanılmakta; laktik asidin sodyum ve potasyum tuzu, laktat olarak bilinmektedir.
Laktik asit farklı isimlerle de karşımıza çıkmaktadır. Laktik asidin diğer isimleri şu şekildedir:
* Alfa Hidroksipropanoik Asit
* DL-Formu
* L-Formu
* Süt Asidi
* Etilidenelatik Asit
* Polilaktik Asit
* Rasemik Laktik
* 2-Hidroksi-2-Metilaktik asit
* L-Formu Kalsiyum Tuzu
Şimdi de çeşitli endüstrilerde sentetik bir ara ürün olarak yararlanılan laktik asidin özelliklerine göz atalım.
Laktik asit hem alkol hem asit özelliğine sahip bir maddedir.
Laktik asidin molekül ağırlığı 90.08g/ml; yoğunluğu 1,2 g/cm³; pH değeri 25 °C’de 2’den küçüktür.
Erime seviyesi 18 °C; kaynama seviyesi 122 °C olan laktik asit, 50-21-5 CAS Numarasına ve E270 E-Koduna sahiptir.
Laktik asidin görünümü beyaz renkte ve katı; formu sıvı veya kristal olarak karşımıza çıkmaktadır. Düşük derecede rahatsızlık uyandıran bir kokusu bulunmaktadır.
Laktik asidin suda ve etanolde çözünme özelliği vardır. Normal şartlarda beyaz bir görünümü olan laktik asidin sulu çözeltisi renksiz ve beraktır.
Kararlı ve kolay alev almayan yanıcı madde özelliklerine sahip laktik asit, metaller ve dokular için aşındırıcı grupta yer alırken; güçlü oksitleyici maddeler ile uyumlu değildir.
Diğer kimyasal bileşiklerden faklı olarak, viskoz bir yapısı bulunmayan laktik asit uçucu değildir; bu özelliği laktik asidi koruyucu bir madde kılmaktadır.

MT ROYAL
MT ROYAL Ailesi, tedarikçi olarak kaliteli ürünlerle sizleri buluşturmakta, yukarıda bahsettiğimiz özellikleri barındıran laktik asit ürününü sizlere ulaştırmaktadır. Laktik asit satışı hakkında detaylı bilgi için MT ROYAL Ailesi’ne ulaşmayı unutmayınız.
Laktik Asitin Üretimi
Laktik asidin organik olarak insan yapısında bulunmasının harcinde, endüstriyel üretimi de bulunmaktadır.
Endüstriyel olarak laktik asidin üretimi, sükroz ve laktozun fermantasyonu sonucunda gerçekleşmektedir. Farklı konsantrasyonlarda üretimi gerçekleşen laktik asidin %50, %88, %90 olan konsantrasyonlarından %50 ve %90 olan konsantrasyonlarında diğer asitliği düzenleyecilerden farklı olarak sıvı olarak bulunduğu söylenebilir.
Söz konusu fermantasyon işlemi, karbonhidratlar, besinler ve mikroorganizmalar yoluyla olmaktadır.
Laktik asidin üretim sürecinde kullanılan karbonhidratlar; heksoz, glikoz, musur şurubu, şeker pancarı suyu, peynir altı suyu, pirinç, buğday, mısır nişastası ve patates nişastasına kolay olarak ayrılabilen bileşiklerden oluşur.
Laktik asidin üretiminde ihtiyaç duyulan mikroorganizmaların gerek duyduğu besin maddeleri ise, kompeks azot bileşikler olarak karşımıza çıkan çözünür peptitler ve amino asitlerden oluşmaktadır.
Üretim aşamasında kullanılan diğer ihtiyaç ise, pH’ı kontrol etmek üzere kullanılacak olan kireç, kalsiyum karbonat, amonyum hidroksit ve sodyum hidroksittir.
Laktik asidin üretiminde gerekli kalemlerden bahsettikten sonra, bu bileşiğin üretiminin nasıl gerçekleştirildiğini şöyle özetleyebiliriz:
Şeker kamışının fermantasyon işlemi sonrasında sülfürik asit ile muamele edilmesi sonucunda hidroliz ile kalsiyum laktat elde edilir. Elde edilen kalsiyum laktat tepkimeye girdirilerek,kalsiyum sülfat çıkarılır. Yüksek saflıkta L-laktik asidin üretimi ise, bu işlemlerin ardından filtrasyon ve bazı saflaştırma adımlarıyla olmaktadır.
D-laktik asidin de fermantasyon işlemi ile endüstriyel kullanım için üretimi söz konusudur, ancak çok daha zor olduğu için tercih edilmemektedir.
Diğer ürünlerimizde olduğu gibi, en iyi fiyat ve kalite garantisi verdiğimiz laktik asit satışı ile ilgili detaylı bilgi almak için MT Royal Şirketi’ne ulaşırsanız büyük bir mutluluk yaşarız.

Laktik Asidin Faydaları ve Kullanım Alanları
Laktik asidin en yaygın kullanım alanı, gıda endüstrisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Laktik asidin gıda endüstrisinde kullanımı, neolitik çağa dayanmaktadır.
Gıda endüstrisinde meyveli içeceklerde ve meyve ürünlerinde aromatik özellik katması amacıya gıda katkı maddesi olarak, unlu mamüllerde, lahana turşusu, zeytin, margarin vb ürünlerde antifungal özellikte koruyucu olarak, yoğurt, ayran, beyaz peynir, turşu gibi fermente ürünlerde mikroorganizmaların gelişmesini engelleyici ve bakteri ile küf oluşumunu önleyici olarak, ayrıca gıdalarda asitliği düzenleyici olarak, şekerleme ürünlerinde sitrik asit ile birlikte ekşi tat verici ve istenmeyen tatların maskelenmesi amacıyla laktik asit kullanılır.
Laktik asidin bir diğer kullanım alanı ise, tarım ve hayvancılık sektörüdür.
Hayvan yemlerinde bakteri ve küf oluşumunun önüne laktik asit ile hayvan yeminin pH seviyesi düşürülerek geçilmekte ve yemin kalitesi artırılmaktadır. Laktik asit ayrıca hayvanlarda ishal oluşumunu önlemektedir.
Laktik asit, hayvancılığın yanı sıra tarım alanı için de kullanılan bir yardımcıdır.
Bitkilerin gelişimine gösterdiği katkılardan dolayı tarım ilaçlarının üretiminde ve pestisit olmayan mantar ilaçlarının üretiminde laktik asitten faydalanılmaktadır.
Laktik asitlerin diğer kullanım alanlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
– Tıp alanında, eczacılık sektöründe damla ve şurup olarak,
– Kozmetik sektöründe makyaj malzemelerinin üretiminde ve yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları giderici, ölü ücreleri temizleyerek cilt gözeneklerini açıcı faydasıyla cilt bakım ürünlerinin üretiminde; saç derisindeki sebumu azaltmak amacıyla bakterilerin üremesini önleyici ve asitliği düşürücü olarak,
– Yapı endüstrisinde betonun asitlik seviyesini düzenleyici olarak,
– Tekstil sektöründe deri tabakalama alanında, yün boyanmasında ve tekstil terbiye işlemlerinde,
– Petrol kuyularında, petrol üretiminde özel işleme kimyasalı olarak,
– Plastik ve kauçuk üretimi ile kaplama maddeleri ve yüzey işleme kimyasalı olarak laktik asidin kullanımına başvurulmaktadır.
Hizmet verdiği alanlarda kaliteyi sunma misyonunu kendine rehber edinen MT ROYAL Şirketi, laktik asit ile ilgili taleplerinizde hızlı teslimat hizmeti vererek, temel prensibi olan müşteri memnuniyetini sağlamaktadır.

Laktik Asidin Depolanması
Laktik asidin raf ömrü, depolanma özelliklerine paralel olarak artmakta ya da azalmaktadır.
Laktik asidin depolanması için önerilen sıcaklık 2-8 °C aralığındadır. Uygun sıcaklıkta depolanmayan laktik asidin yapısında bozulmalar meydana gelir.
Laktik asit, ayrıca ayrılmış, korumalı asit saklama dolabında veya ikinci bir plastik saklama kabında saklanmalıdır.
Laktik Asidin Satışı ve Fiyatı
Stoktaki mevcut ürünlerimiz sebebiyle en iyi ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarda sunma garantisi veren MT ROYAL Şirketi olarak, laktik asit hakkında detaylı bilgi almak ve laktik asidin satış ve fiyatlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçmenizden büyük bir memnuniyet duyarız.

Trisodyum Sitrat Dihidrat En Uygun Fiyat
Pastino Süt Tozu 25 Kg Fiyat – Toptan Satış
Gliserin Fiyatları | Bitkisel Gliserin Satın Al |Mt Royal Firmasi
No comment