potasyum sorbat fiyat listesi

Potasyum Sorbat Nedir?
Potasyum sorbat; sorbik asidin potasyum tuzu olarak bilinen, koruyucu olarak kullanılan, küf, maya, mantar ve çeşitli bakterilere karşı geniş spektrumlu koruyuculuk sağlayan bir gıda katkı maddesidir.
Kimyasal Formülü (Potasyum Sorbat); C6H7KO2
Molekül Ağırlığı; 150,22 g/mol
CAS Numarası; 24634-61-5
E-Kodu; E202
Potasyum sorbatın keşfi, 1850’lerde Fransızlar tarafından dağ kül ağacının meyvelerinden üretilmesine dayanmaktadır.
Genel olarak organik asitlerin gıda ürünlerinde kullanımı tercih edilmemektedir. Ancak potasyum sorbat, gıda ürünlerinde kullanımı noktasında izin verilen tek organik asittir.
Potasyum sorbat farklı isimler şeklinde de karşımıza çıkabilmektedir. Potasyum sorbatın diğer kullanımları şu şekildedir:
Sorbistat Potasyum
2,4-Heksadienoik Asit, Potasyum Tuzu
Potasyum 2,4-Heksadiyonat, (E,E)
Potasyum Heksa-2,4-Dienoat
Sorbistat-K
2,4-Heksadienoik Asit Potasyum
Sorbat
Potasyum Sorbat Granül

Potasyum Sorbatın Özellikleri
Potasyum sorbatın rengi hafif krem veya beyazdır. Form olarak toz veya granül bir yapıdadır. Baskın bir tadı ve kokusu bulunmamaktadır.
Erime derecesi 270 °C’dir.
Potasyum sorbatın yoğunluğu 1.361 gr/cm³’tür.
Alkoldeki çözünürlüğü azken sudaki çözünürlüğü yüksektir; 8.2 g/100 mlt’dir.
20 °C su içerisinde çözünürken berrak bir sıvı ortaya çıkarmakta ve çözeltisi hafif sarı bir renk almaktadır.
20 °C de etanol içerisinde 2 g/mlt çözünürlüğe sahiptir.
Potasyum Sorbatın Üretimi
Potasyum sorbatın üretimi sentetik olarak gerçekleşmektedir.
Sorbik asit ve potasyum hidroksitin nötralizasyon işlemi sonucunda elde edilir.
Prekürsör sorbik asit, krotonaldehit ve ketenin yoğunlaşması yöntemleriyle iki adımlı bir süreçle sentezlenir.
Potasyum Sorbatın Faydaları
Potasyum sorbatın, sodyum benzoat ile karşılaştırıldığı zaman 10 kat daha fazla koruyucu etkiye sahip olduğu ve özellikle kullanıldığı içeceklerin lezzetlerini geliştirdiği görülür.
Potasyum sorbat, kullanıldığı ürünlerde ürünlerin depolanma süresini artırırıken, ürünün tadında, kokusunda ya da görünümünde herhangi bir değişikliğe neden olmaz ve bütün bu özelliklerin ilk günkü gibi sürmesine katkıda bulunur. Gıda ürünlerindeki yararlı bakterilerin gelişimini engellemez ve kullanıldığı ürünlerdeki kendine özgü aromanın korunmasını destekler.
Potasyum sorbatın insan sağlığına negatif bir etkisi bulunmamaktadır. Kullanımı güvenli ve alerjenik etkisi düşüktür.

Potasyum Sorbatın Kullanımı
Gıda
Potasyum sorbatın en yaygın kullanımı gıda endüstrisidir. Birçok gıda ürününde gıdaların raf ömrünü uzatabilmek ve hastalığa neden olacak her türlü organizma ve maddelerin büyümesini engellemek adına koruyucu olarak potasyum sorbat kullanılmaktadır. Kullanımı; pakete koyma, serpme veya püskürtme şeklinde olmaktadır.
Şarap üretimlerinde şarabın fermente edilmesi işlemi tamamlandıktan sonra ve bu işlemin sonlandırılmasını sağlamak amacıyla;
Sucuk dolum işleminde, toz haline getirilmiş bir şekilde dış tarafa uygulanarak;
Peynir, yoğurt vb. süt ürünlerinde;
Margarin, mayonez, krema gibi gıda ürünleri ile;
Meyve suyu, kurutulmuş meyve gibi meyve ürünlerinde ve içeceklerde;
Yufka ve ekmek gibi fırın ürünlerinin imalatında;
Asitleştirilmiş zeytin, salata, sebze ile tütsü ve tuzlama işlemi uygulanan balık, sos, şurup ve jölelerde potasyum sorbatın kullanımına başvurulmaktadır.
Sağlık
Kulak damlalarının üretiminde;
Ultrason jeli üretiminde bakteri oluşmasını önlemek amacıyla;
Kolik bebeklerin sancılarının tedavisi için imal edilen ilaçların üretim aşamalarında, bazı asit ve bitki özleriyle bir araya getirilerek potasyum sorbat kullanılmaktadır.
Kozmetik ve Kişisel Bakım
Islak mendil üretiminde;
Kozmetik sektöründe göz farı, şampuan, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin üretiminde;
Lens solüsyonlarının formülünde potasyum sorbata yer verilmektedir.
Diğer
Nemli kedi ve köpek mamalarında ve diğer hayvan yemlerinde,
Tütünde,
Kaplama alanında parlaklıkları iyileştirmek amacıyla,
Plastikleştiricilerin ve yağlayıcıların üretiminde ara madde olarak,
Kauçuk endüstrisinde öğütme özeliklerini düzenlemek amacıyla potasyum sorbatın kullanımı kabul edilmektedir.

Potasyum Sorbatın Saklanma Koşulları
Potasyum Sorbatın muhafazası serin, kuru, ısıdan ve ışıktan uzak bir alanda olmalıdır. Raf ömrü 6-8 aydır.
Potasyum Sorbatın Fiyatı ve Satışı
Teknolojinin gelişmesine paralel olarak, potasyum sorbatın kullanım alanının artmasıyla birlikte potasyum sorbatta yaşanan talep artışı, potasyum sorbatın fiyatını yukarı yönde etkilemiştir.
Diğer kimyasal maddelerde olduğu gibi, potasyum sorbatın paketlenmesi, uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile gerçekleştirilerek satışa sunulur.
Günümüzde birçok firma, bünyesinde potasyum sorbat bulundurmakta ve satışa sunmaktadır. Gıda endüstrisi alanında yıllardır birçok kaliteli ürün ile varlığını sürdüren MT ROYAL Firması olarak, potasyum sorbat ithalatı konusunda sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarız. Potasyum sorbat hakkında ayrıntılı bilgi ve fiyat teklifi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
No comment