TERSİYER KIRICI NEDIR
Madencilik endüstrisinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak sektör ihtiyaçları güncellenmiş olup buna paralel olarak mevcut ekipmanlara ek yeni ekipman ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
İşleme uğraması talep edilen ürünün özellikleri ve işlem sonucunda malzemenin hangi özelliklerde olmasının istenmesi; uygulama sırasında kullanılacak ekipmanı belirleyen temel iki faktördür.
Nitekim, dere yatağındaki malzemeler için kullanılan ekipmanlarla cevherlerin işlenmesi sırasında kullanılan ekipmanlar aynı olmamakta; söz konusu malzemelerin kullanılacak ekipmanın hangisi olacağını belirlediği kadar; ekipmanın sağlayacağı ürünün boyut vb özellikler açısından nasıl olacağı da belirleyici bir rol oynamaktadır.

Maden işletmeciliği
Maden işletmeciliği ve agrega alanında, malzemelerin kırarak kullanıma hazır hale getirilmesinde kırma makineleri devreye girmektedir.
Kırıcılar, yukarıda da bahsedilen çeşitli ihtiyaçlar doğrultusunda farklı özelliklere sahip olup çeşitli türlerde bulunmaktadır. Konik kırıcı, çeneli kırıcı, darbeli kırıcılar; farklı kırma kademelerinde çalışma prensiplerine sahiptir. Bu kırma kademeleri; primer kırıcı, sekonder kırıcı ve tersiyer kırıcı olarak ifade edilebilir.
Primer kırıcı; birincil kırıcı olarak bilinmektedir. Malzemenin boyutunu küçültmenin ilk aşaması primer kırıcılardan geçmektedir. Büyük boyutlu malzemelerin kırma düzeneğinden geçilerek istenen ebatlarda elde edilmesi sırasında, bazı projeler için primer kırıcılar yeterli olsa da; daha geniş bir ürün yelpazesinin tercih edilmesi durumunda diğer kırma kademelerine sahip kırıcılara yer vermek gerekmektedir.

Sekonder kırıcı
Sekonder kırıcı; ikincil kırıcı olarak bilinmektedir. İlk kırma işleminin ardından malzeme işlemenin ikinci aşamasını gerçekleştiren sekonder kırıcı, primer kırıcıların ortaya çıkardığı kaba malzemeleri birkaç kademe daha inceltebilen kırıcılardır.
Genel olarak, primer kırıcı ve sekonder kırıcının kullanımının ardından tersiyer kırıcının kullanımına başvurulmaktadır. Peki tersiyer kırıcı nedir? Tersiyer kırıcının özellikleri, tersiyer kırıcının çeşitleri ve tersiyer kırıcının çalışma prensiplerini sizler için derledik:

Tersiyer kırıcı
Tersiyer kırıcı, üçüncül kırıcı anlamına gelmektedir. Malzemenin işlenmesi sırasında üçüncü aşamada devreye giren tersiyer kırıcı, malzemenin işlenmesi sürecinde bir devam niteliği taşımaktadır.
Tersiyer kırıcı, malzemenin oldukça ince bir şekilde kırılabilmesini mümkün kılan kırıcı çeşididir. Malzemenin yüksek oranda ince ve küçük olmasına olanak tanıması, tersiyer kırıcının halk arasında kum makinesi adıyla bilinmesi sonucunu doğurmuştur.
Tersiyer kırıcılar, yüksek kırma gücü ve kabiliyeti ile toz ve kum üretmek üzere tasarlanmış kırıcılar olup ince iş çıkararak malzemeyi un ufak etmekte, böylece yüksek oranda verimlilik sağlamaktadır.
Malzemelerin primer ve sekonder kırıcı
Malzemelerin primer ve sekonder kırıcıdan geçirildiği, ancak istenilen boyutta ürün elde edilemediği durumlarda üçüncül kırma kademesi için kullanılan tersiyer kırıcı hakkında detaylı bilgi için profesyonel ekibimizle iletişime geçmenizden büyük bir memnuniyet duyarız.
Tersiyer kırıcıların sahip olduğu değiştirilebilir ve ayarlanabilir pandüller, malzeme inceltmesinin yüksek düzeyde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
Her iki tarafta bulunan hareketli gövdelerin tam olarak açılabilmesi, tersiyer kırıcının kolay bakımına olanak tanımaktadır.
Tersiyer kırıcı yapısında bulunan rotorun her iki yönde dönmesi ve çevrilebilen paletler sayesinde kırıcının dört köşesi de kullanılabilmekte, böylece yüksek oranda verim alınmaktadır.

Tersiyer kırıcının en büyük avantajı
Tersiyer kırıcının en büyük avantajı olarak, toz atıklarının depolanabiliyor olması özelliği karşımıza çıkmaktadır. Bu özelliği, tersiyer kırıcının çevreye ve insan sağlığına minimum zararla çalışmasını mümkün kılarak, onu çok sayıda proje tarafından tercih edilir yapmaktadır.
Tersiyer kırıcıların çalışma prensibine baktığımız zaman, malzemeye yüksek hızla darbe etkisi uygulanmasıyla çalıştığını görmekteyiz. Yüksek bir hızda dönen rotor ile birincil kırmada karşı duvara çarptırılan malzeme, ikincil kırmada rotor tarafından ezilmekte ve makineden çıkarılmaktadır.
Tersiyer kırıcının çalışması sırasında, kırıcıda bulunan çubuk pandüller ve rotor arasındaki mesafe, ayarlanabilir özellikte olduğu için, kırıcıdan istenilen boyutta malzeme alımı sağlanmaktadır. Kolay bir çalışma imkanı sunan tersiyer kırıcı, üretim açısından büyük avantaj sağlamaktadır.
Yüksek hızda dönen rotolar ve çarpma takozları ile kum elde edilmesini mümkün kılan tersiyer kırıcı çeşitleri, çift yönlü yata rotorlu tersiyer kırıcılar ve dik milli tersiyer kırıcılar olmak üzere iki çeşittir.

Çift yönlü yatay rotorlu kırıcılar
Çift yönlü yatay rotorlu kırıcılar daha çok taş ocağı malzemeleri, alüvyon ve kireçtaşı gibi malzemelerin kırılmasında kullanılırken; dik milli tersiyer kırıcılar, bazalt ve granit gibi sert ve aşındırıcılığı yüksek taşların kırılması aşamasında kullanımına başvurulan kırıcılardır.
İşbirlikçilerinin projelerine en uygun ve en kaliteli tersiyer kırıcıları; yalnız kırıcıları değil, aynı zamanda tersiyer kırıcı yedek parçalarını en adil fiyatlandırma ile birlikte en kısa sürede teslim eden firmamızın sektördeki deneyimleriyle müşterilere en iyi hizmeti sunan profesyonel ekibiyle iletişime geçerseniz, tersiyer kırıcılar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Dynapac Shock Absorber konik 430 yedek parçaları
Main Shaft Nut konik 430 yedek parça
Top Shell Bottom Shell Screw 440 taş kırıcı yedek parça imalatı
No comment