ALKALİZE KAKAO TOZU FİYAT
Kakaonun Tarihçesi
Kakao çekirdeklerinden ilk söz orta amerika da kullanılmaya başlanmıştır.O zaman çekirdekleri kendileri değil meyvelerin etini kullandılar.Çok miktarda şeker içerir ve hala bragaya benzer bir içeçek için kullanılır.Daha sonra kakao çekirdekleri aztekler tarafından para birimi larak kullanılmış ve bu insanların mitolojisine yansıtılmıştır.Onlar ayrıca sadece üst sınıfları kullanabilecek olan içeceğin bir parçasıydı.

Avrupa için fasulya 16.yüzyılın ilk yarısında ispanyollar tarafından keşfedildi.Kakaoya benzeyen ilk içecek krema ve pahalı baharatlar kullanılarak hazırlandı.
Kakao -kakao tozu nedir ve nasıl üretilir;
Çikolata ağaçlarından toplanan meyveler temizlenir ve tohumlardan ekstrat elde edilir.Bir meyve birkaç düzine tohumu saklar.Bir süre güneşin altındaki kutularda saklanır.böylece mayalanırlar.Kakao tozu olan son ürünün üretimi için tohumlar kuru baklagillerde içeriği çok büyük olan ve ancak daha sonra ezilmiş ,kavrulmuş,işlenmiş ,sıkılmış tereyağıdır.

Kakao ve kakao tozunun kimyasal bileşenleri;
*Demir
*Potasyum
*Magnezyum
*Çinko
*Fosfor
Kendi arasında doğal ve alkali diye 2 ye ayrılır.

Alkalize kakao tozu
Kakako çekirdeinin işlenmesi ile elde edilir.bu aşamanın tadı,lezzeti arttırır ve ayrıca tozun rengini daha doygun bir hale getirir.Elde edilen tozun bileşimi aynı sayıda faydalı bir element ve vitamin içeren aynı organik üründür.
Alkalize kakao tozunun ayırt edici bir özelliği kakao yapmak için üzerine kaynar su dökülmesinin gerekli olmasıdır.tortuları önlemek için doğal tozun pişirilmesi gerekmektedir.
Sanayide kullanımında alkalizasyon derecesi vardır.Her kakao tozu ,üreticisi bu işlemde farklı bir alkali içeriğine sahip sıvılar kullanır.Bu ürüne bireysellik kazandırır.
Bununla birlikte sıvının alkali ile doyma dercesine bağlı olarak 4 e ayrılır;

Uygulama
Doğaldan daha fazla değerlidir.Yüksek kaliteli çikolat ürünlerinin imalatında kullanılır.Fırın şekerlemelerinin imalatında bu toz çeşitli nedenlerden dolayı çok değerlidir.
*Alkalize edilmiş doğal tozu değiştirmek=
Genellikle soda tariflerinde alkali olan doğal toz ile birlikte kullanılır.
Toz çiçeklenme işlemi
Bazı kaynaklar kakao tozunu sıcak su veya kahve ile karıştırırken bu işlemi yapmaktadır.
Depolama
Tozun uzun süre beklemesi için minumum ışık ve nem içeren bir yerde saklanmalıdır.Aynı zamanda soğuk olmsı gerekir.
Bu sebeple
Alkali kakao tozu doğal üretim yönteminden ,renkten,aroma doygunluğundan farklıdır ve ayrıca suda iyi çözünmesi için pişirilmesine gerek yoktur.
Alkali kako tozu bazı üretim yönlerinden ötürü doğal kakao tozundan daha iyidir,sağlığa zararlı veya tehlikeli değildir.
En Çok Kakao Tozu Üretimi Yapan Ülkeler;
Fildişi Sahili= 1,448,900 ton üretim
Gana= 835,400 ton üretim
Endonezya= 777,500 ton üretim
Nijerya=421 000 ton üretim
Kamerun= 275,000 ton üretim
Brezilya= 256,100 ton üretim

No comment