Kakao tozu, kakao ağacının tohum kabukları olan kakao çekirdeklerinden gelir. Çekirdekler hasat edilir, kurutulur ve yağlı dış tabakayı (kakao yağı haline getirilebilir) çıkarmak için preslenir ve geriye kalanlar öğütülerek kakao tozu elde edilir.
Kakaonun çekirdeği da mevcuttur – genellikle smoothie kaseleri veya smoothie’ler için bir üst malzeme olarak kullanılır.
Cocoa ve Cacao Tozları Arasındaki Fark Nedir?
İkisi de kakao çekirdeğinden gelirken, Cocoa ve Cacao aynı şeyler değildir.
Cacao tozu ile Cocoa tozu arasındaki en büyük fark, cocoanın çok yüksek bir sıcaklıkta öğütülürken, cacao çekirdeklerinin düşük sıcaklıklarda öğütülmesiyle elde edilmesidir.
Bu, Cacao daha fazla besin (antioksidanlar dahil) ve doğal bir tat tutma eğiliminde olduğu anlamına gelirken, Cocoa daha fazla işlenebilir ve ayrıca şeker ve diğer katkı maddeleriyle birleştirilebilir.
Cacao, çikolata gibi bir şey haline getirilmek üzere kavrandığında, bazı antioksidanlar ve besinler kaybolur. Bunun üzerine şeker eklenirse besin değerini daha da değiştirir. Bu nedenle, bir dahaki sefere ‘Cacao ve Cocoa aynı şeydir’ diye merak ediyorsanız, satın almadan önce etiketleri iki kez kontrol etmeyi ve gizli şekerlere dikkat etmeyi unutmayın!
Latamarko Kakao tozu en doğal ve kaliteli kakao çekirdeklerinden öğütülmüş ve toz haline gelmiştir. Eşsiz tadı ve rengi ile kesinlikle dikkatinizi çekecektir.
Alkalize Olmuş Kakao Tozu Nedir?
TÜM tatlılarınız için şimdiye kadarki en iyi kakao tozu formudur. Bunun çok bilimsel bir açıklaması var. Hollanda usulü işlenmiş kakao çekirdeklerinin hafif alkali bir çözeltiye daldırıldıktan sonra nötr hale getirilmesidir.
Tüm asitlik miktarı ortadan kalktığı için bu formun kabartma tozu ile reaksiyonu yoktur. Bu işlem aynı zamanda ona daha koyu ve çok güzel bir renk verir! Ayrıca normal tozun granülleri kadar inatçı olmayan granüllere de sahiptir. Yani, bu özellik, her ne olursa olsun tüm sıvılarla muhteşem bir şekilde birleşmesine yardımcı olur.
Bilim o kadar büyülü ki ben bile yapamıyorum. Aynı zamanda çok ince ancak “uyumlu” bir kakao aromasına sahiptir. Temel olarak, kakao aroması yüze bir tokat değil. Olağanüstü bir yemek sunmak için birkaç başka malzemeyle birlikte güzel olan bir şey!
Latamarko Alkalize Kakao tozu tam da bu standartlara ve damak tadınıza uygun olacaktır. %10-12 yağ oranına sahip ve PH: 7.2-7.6 olan Latamarko kakao tozu en iyi şekilde Alkalize edilmiştir.
Alkalize Kakao Tozu Karşısında Naturel Kakao Tozu
Doğal kakao tozu tam tersidir. Herhangi bir alkali çözeltiye daldırma yok ve bu, bazı ince kavrulmuş kakao çekirdeklerinin öğütülmesinin bir sonucudur. Bu, temelde kakao üretimini daha kolay ve daha ucuz bir süreç haline getirir. Bu nedenle Alkalize den daha ucuzdur. Aynı zamanda çok güçlü bir kakao aromasına sahiptir ve granülleri düşmanca olmaktan biraz daha fazladır.
Doğal versiyonu kullanırken kakaonuzun yemeğinize iyi bir şekilde katılmasını sağlamak için, onu en az bir ZORLA elemek zorundasınız. Aksi takdirde, oldukça inatçı ve asidiktir ve tatlınızda başarısız olabilir.
Ayrıca, dikkat edilmesi gereken başka bir şey – nispeten daha yüksek asidik yapısı nedeniyle, doğal versiyon kabartma tozu ile eşleştirilmiştir. Tarifinizde karbonattan bahsedilmiyorsa ve doğal kakao tozu kullanıyorsanız, tatlılarınıza güzel bir hava katmak için 1/4 çay kaşığı ekleyin!
ŞEKERSİZ KAKAO TOZU NEDİR?
“Tatlandırılmamış” kelimesi, tatlınızdaki şeker içeriğinin, tatlılarda yaygın olarak kullanılan tatlandırıcılardan geldiği ve kakao tozundan gelmediği anlamına gelir. Ancak şekersiz değildir ve tatlınıza daha da tatlı bir tat verir. Bu bazen çok istenmeyen bir durumdur. Şekersiz kakao tozu gerçek bir kakao tozu aroması sağlar ve tatlandırıcı içeriğiniz de ellerinizde. Kendi başına şekersiz kakao tozu yoktur. Bu nedenle, en iyi atış doğal olarak şekersiz bir versiyon kullanmaktır.
Lezzetini Kaybetmediğinden Emin Olmak İçin Kakao Tozunu Nasıl Saklarım?
Bu süreç kolaydır. Kahvenizin nemi sevmemesi gibi, kakao tozunuz da sevmez. Çok kuru bir yerde hava geçirmez kaplarda saklayın. Bu kadar!
Ne Zaman Kullanılmalı
Güçlü tadı nedeniyle, kakao tozu genellikle pişmiş gıdalarda ve unlu mamullerde az miktarda kullanılır. Kakao tozu, örneğin köstebek veya çikolatalı kek gibi soslara çikolata aroması katar. Kakao tozu, yağ veya süt içermediğinden, genellikle şekersiz olarak satılan tam bar çikolata ve pişirme çikolatasından daha az zengindir. Sonuç olarak, kakao tozu, tariflerde tam çikolata yerine doğrudan ikame edilemez, çünkü bu, nihai ürünün genel dokusunu ve tadını etkileyecektir.
Kakao Tozu ve Çikolata
Kakao tozunu kakaonun saf, doğal özü olarak düşünün. Bütün, kurutulmuş, fermente edilmiş kakao çekirdeklerinin öğütülmesi sonucu elde edilen hamur olan çikolata liköründe bulunan doğal yağların – kakao yağı – uzaklaştırılmasıyla yapılır. Yağ ekstraksiyonundan sonra çikolata liköründen kalan katılar tekrar öğütülerek kakao tozu elde edilir. Olduğu gibi satıldığında, doğal ve değişmeden, toz yağ, şeker veya süt içermez.
Kakao Tozu Sizin İçin Faydalı Mı?
Ham kakao tozu, normal bitter çikolatanın neredeyse dört katı antioksidan gücüne sahiptir – aslında, dünyadaki tüm doğal gıdalar arasında, çiğ kakao en yüksek antioksidan değere sahiptir. Aynı zamanda sinir sisteminiz için önemli olan, güçlü kemikler oluşturan ve sakinleşmenize yardımcı olan iyi bir magnezyum kaynağıdır.
Ham kakao tozu ayrıca ruh halinizi yükseltmeye yardımcı olan anandamid ve kan damarlarınızı gevşetmeye yardımcı olan bir amino asit olan arginin de dahil olmak üzere doğal ruh hali uyarıcıları içerir.
Latamarko Kakao Tozun bu özelliklere sahip olan çok kaliteli kakao tozları arasındadır.
Kakao Tozunu Nasıl Kullanırım ?
Hepimiz Kakao tozunun önemini tam olarak anlamıyoruz ve bu üzücü bir haber. Kakao tozu, tatlılara hayat pompalar! Çikolatalı kek veya çikolatalı kek, tatlınızın lezzetini artıracak içeriktir. Nihai sonucu gerçekten tamamen başka bir düzeye taşır. En iyi marka, kullanmanın en iyi yolu, nasıl saklanacağı ve daha fazlası!
Çikolata dünyasının gerçek olamayacak kadar geniş olduğunu anlıyorum. Kakao tozu, her şeyin ortak bilgiden kaynaklandığı yerdir. Ancak, kullanmadığınız sürece kaliteli kakao tozu kullanmanın güzelliğini bile anlayamazsınız. Bazıları o kadar güzel koyu ki ve hepimiz sihirli bitter çikolatanın tatlılara neyin yol açtığını biliyoruz. Elbette, ticari olarak üretilen kakao tozu satan birçok yaygın marka var. Ancak, her biriniz daha kaliteli, daha özgün bir ürün elde ederseniz, bundan vazgeçmeyin! Tatlılarınızdaki tüm farkı yaratır.
Kakao Tozu Nerden Alınır
Bugünlerde bir çok online websitesi kakao tozunu satışa sunmaktadır, hatta marketlerden kolay bir şekilde en iyi kakao tozunu elde edebilirsiniz. Ama kesinlikle yağ oranı ve PH oranına dikkat ediniz. MTROYAL Firması olarak üzün yıllardır Gıda ve hammadde ürünleri ile çalışmaktayız. En iyi ve kaliteli kakao tozların ithalatını yapıyoruz. Bu konuda size yardımcı olmaktan gurur duyarız. Daha fazla bilgi ve Fiyat teklifi için bizimle iletişim bölümünden irtibata geçebilirsiniz.
No comment