Yapay Kum Hakkında

Yapay Kum Hakkında


Yapay Kum Hakkında Bilmeniz Gereken 33 İpucu

1. Yapay Kum Nedir
Yapay Kum Hakkında:Yapay kum, farklı işlem gereksinimlerine göre farklı özelliklerde ve boyutlarda kuma işlenebilen kum yapma makinesi ve diğer yardımcı ekipmanlarla işlenen kumu ifade eder.

2. Yapay Kum Ekipmanları
Yapay kum üretim hattı genellikle farklı işlem gereksinimleri ve çeşitli ekipman türlerine göre kombine edilebilen kum yapma makinesi, titreşimli besleyici, çeneli kırıcı, koni kırıcı, darbeli kırıcı, titreşimli elek, bant konveyör, kum yıkama makinesi ve diğer ekipmanlara ihtiyaç duyar. müşterilerin farklı süreç gereksinimlerini karşılamak.

MTROYAL Firması olarak uzun yıllardan beri bu ekipmanların üretimini yapmaktayız. Avrupa standartlarına uygun olan cihazlarımız tüm Rusya, Afrika ülkelerine satışı yapılmıştır.

Yapay Kum Hakkında
Yapay Kum Hakkında

3. Yapay Kum Avantajları
(1). Kararlı Malzemeler

Yapay kumun hammaddeleri yeterlidir. Kentsel inşaat atıkları (inşaat çöpü), ezilmiş taş atıkları, yan ürünler, taş yongaları, taş cürufu, maden atıkları, vs. Yapay kum hammaddeleri olarak kullanılabilir.

(2). Düşük fiyat

Nehir kumu ile karşılaştırıldığında, yapay kum ton başına yaklaşık 10 $ daha ucuzdur. Buna ek olarak, yapay kumun karı oldukça önemlidir. 2000 ton / gün ölçeğine ve mevcut piyasa fiyatına dayanarak, aylık brüt kârın 1 milyondan fazla olduğu tahmin edilmektedir.

(3). Çevresel koruma

Geleneksel yapay kum üretimi toz kirliliği ve diğer çevresel sorunları beraberinde getirir, ancak kum üretim sürecinin sürekli iyileştirilmesi ile şimdi tamamen kapalı bir yapı benimsiyoruz, bu nedenle toz taşmıyor. Yapay kumun kuru üretim sürecinde, su yıkamaya, kanalizasyona, tortuya, toza ve diğer sorunlara gerek yoktur.

(4). Yapışma ve Hizmet Ömrü

Suni kum, çimento ve diğer yapısal yapıştırma için kullanıldığında, genellikle daha iyi yapışma, daha fazla sıkıştırma direnci ve daha uzun servis ömrüne sahiptir.

Yapay Kum Hakkında
Yapay Kum Hakkında

4. Kuru Üretim Süreci Avantajları

1. Yapay kumun nem içeriği düşüktür, genellikle% 2’den daha düşüktür. Ticari karma ve kuru karma harç doğrudan kullanılabilir.
2. Bitmiş kumdaki taş tozu içeriği ayarlanabilir ve kontrol edilebilir ve merkezi geri kazanım toz emisyonunu azaltmak için kapsamlı bir şekilde kullanılabilir.
3. üretim sürecinde küçük veya hiç su, su kaynakları tasarrufu, ve çevreyi korumak.
4. Operasyonları merkezileştirmek ve otomatik yönetimi gerçekleştirmek kolaydır.
5. Kuru ve soğuk mevsimlerden etkilenmez.

5. Neden Islak Süreç Daha Az Olur?

1.Çok miktarda su tüketilir ve 1t kumtaşının su tüketimi 2-3.5m³’dür.
2.Yüksek su içeriği nedeniyle ürün susuz hale getirilmelidir.
3.Ürünün kum incelik modülü kaba ve kum çıkışı düşüktür.
4.Çevreyi kirleten büyük miktarda çamur tozu ve kanalizasyon üretilir ve taş tozunun geri kazanılması kolay değildir.
5.Birçok altyapı ve ekipman yatırımı ile yapay kum üretim maliyeti yüksektir.
6.Kuru ve yağsız alanlarda veya donma mevsiminde normal olarak üretilemez.

6. Yarı Kuru Kum Üretim Avantajları

Islak işlemle karşılaştırıldığında, yarı kuru işlemin en büyük özelliği, ham maddenin yüzeyinde çamur ve taş tozunun yıkanmasıdır. Bitmiş kumun bir kısmı veya tamamı su ile yıkanmaz, bitmiş kumdaki taş tozu kaybı daha azdır ve su içeriği daha düşüktür.

Bununla birlikte, bu kum üretim işlemi için daha fazla su kaynağına ihtiyaç vardır ve kanalizasyon arıtma cihazının hala donatılması gerekmektedir. Yatırım ıslak yöntemden daha az ve kuru yöntemden daha fazladır.

7. Yapay Kumun MB Değeri Nedir?

Yapay kumdaki <0,075 mm’lik partikül içeriğinin esas olarak işlenmiş ana kaya ile aynı kimyasal bileşime sahip toprak veya taş tozu olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Yapay kum MB ≤ 1.4 gerektirir ve 1.0’ın altında kontrol edilmelidir.

8. neden bitmiş kum nemlendirilmiş ve karışık

Yapay kum üretiminin kuru işleminde, bitmiş yapay kumun nemlendirilmesi ve karıştırılması, yapay kumun su içeriğini doygunluğa ulaştırabilir, bu da beton karışımının su hacminin kontrolüne yardımcı olur ve sırasında ayırma ve tozu azaltabilir.

9. İncelik Modülü Neden Kararlı Değildir

Üretim sürecinde, besleme litolojisi, nem içeriği ve derecelendirme kolayca değiştirilebilir, tarama işlemi de delik tıkama, hasar vs. Gibi problemlere sahip olacaktır, kırma ve toz giderme ekipmanının verimliliği ve parametreleri de kararsızdır. yapay kumun incelik modülünün kolayca kararsızlığına yol açar.

10. Atık Beton ve Duvar Kullanılabilir

Yapay kum, atık beton, duvar ve endüstriyel atık kalıntılarının ayrıştırılması, temizlenmesi, ezilmesi ve elenmesi ile üretilir. Bununla birlikte, esas olarak şu anda geri dönüştürülmüş kaba agrega üretmek için kullanılmaktadır.

11. Seçim Sürecinin Temeli Nedir?

 

Yapay Kum Hakkında
Yapay Kum Hakkında

(1). Üretim hattının bulunduğu alan, su kaynakları, ham maddelerin temizliği ve agrega ve yapay kum tozunun içerik ve incelik modülü için özel gereklilikler.

İzin verirse, kuru üretim prosesi, ardından yarı kuru üretim prosesi ve son olarak da ıslak üretim prosesi tercih edilir.

(2). Ekipman yatırımları, taban alanı, üretim yönetimi, taş işleme maliyeti.

12. Yapay Kumun Test Edilmesi ve Örneklenmesi

 

(1). Malzeme yığınından numune alırken, numune alma parçaları eşit olarak dağıtılacaktır.
(2). Bantlı konveyör deşarjından yaklaşık aynı miktarda numune alın.
(3). Trenlerden, otomobillerden ve gemilerden numune alırken, farklı parça ve derinliklerden numune alınmalıdır.

13. Taş Tozu İçerik Tespiti

 

Yapay kumun taş tozu içeriğinin tespiti için 2 yöntem vardır: su yıkama yöntemi ve kuru eleme yöntemi.

14. Taş Tozu Ayırma Yöntemi

 

Yapay Kum Hakkında
Yapay Kum Hakkında

Şu anda, fazla taş tozunu yapay kumdan çıkarmanın ana yöntemleri hidrolik sınıflandırma, mekanik eleme ve rüzgar sınıflandırmasıdır.

15. Tonlamayı Ayarlama

Yapay kumun partikül derecelendirmesi, besleme derecelendirmesini, besleme miktarını, kırıcı hızını, ekran boyutunu vs. Ayarlayarak gerçekleştirilebilir.

16. Yapay Kum Şekillerini Etkileyen Faktörler

1.Kaynak kaya litolojisi.
2.Kırma ekipman çeşitleri, darbeli kırıcı iyi bir şekillendirme etkisi vardır.
3.Eleme ekipmanı tipleri, kare delikli titreşimli elekler daha iyi parçacık şekli elde eder.

17. Neden Daha Fazla Kırma ve Daha Az Öğütme

Ezmenin enerji kullanım oranı öğütmeden daha yüksek olduğundan, enerji tasarrufu için daha fazla kırma ve daha az öğütme yararlıdır.

18. “Taş-Çökme-Taş” ve “Taş-Çökme-Demir” nedir

“Taş-Çarpışma-Taş” darbeli kırıcı, bazalt gibi orta sert aşındırıcı malzemeler için uygundur. Bitmiş ürünün tane şekli daha iyidir ve toz içeriği biraz daha fazladır.

“Taş-Çarpışma-Demir” darbeli kırıcı, kireç taşı gibi küçük aşındırıcılığa sahip orta sert malzemeler için uygundur. Kırma verimliliği yüksektir, çevre koruma panosunun aşınması hızlıdır ve bitmiş ürünün tane şekli biraz zayıftır.

19. Kum Makinesi Neden Çift Motor Kullanıyor?

1.Çift motorlar ana şaftın dengesini sağlar.
2.Hızı sağlayın ve gücü artırın

20. Çift Motorlu Akım Sapması

Çift sürücü ekipmanında, bir motorun akımına diğerinden daha düşük olan inert reaksiyon denir ve sapma>% 10 olmayacaktır; genellikle tahrik kayışının gerginliğinin ayarlanmasıyla çözülür.

21. Pervane Rotorunun Denge Düzeltmesi Neden Yapılır?

Pervane rotorları uygun şekilde dengelenmezse, çalışma sırasında oluşan merkezkaç kuvveti anormal titreşime, rotor aşınmasına, aşırı gürültüye ve diğer sorunlara neden olur.

22. Denge Ayarlama Adımları

1.Rotor ve aksesuarlardaki kum ve taşı, eski aşınma parçalarını ve çeşitli eşyalar temizleyin.
2.Aşınma parçalarını ve rotoru yeniden takın
3.Dengesiz ağırlığı ve pozisyonu belirleyin.
4.Dengeli rotor dengesini tekrar kontrol edin.

23. Darbe Kum Yapıcı Verimliliğini Etkileyen Faktörler

1.Hammaddelerin özellikleri.
2.Ezilmiş malzemelerin su içeriği.
3.Besleme miktarı.
4.Pervane hızı.

24. Darbeli Kırıcı Başlarken Neden Daha Fazla Titreşim Yapar?

Rotor, operasyonun başında tek tip bir astar oluşturmadığından ve dengesiz olduğundan, başlangıçta bazı ince malzemeleri beslemek gerekir. Kaba malzeme başlangıçta beslenirse, rotor üzerinde tek tip bir astar oluşana kadar birkaç saat titreşmeye devam edecektir.

25. Eleme Ekipman Türleri

Eleme ekipmanı esas olarak çubuk ekran, trommel ekran, dairesel titreşimli ekran, doğrusal titreşimli ekran, yüksek frekanslı ekran ve çubuk ekranın esas olarak toprak çıkarma işleminde kullanıldığı olasılık ekranıdır.

26. Ekranların Engellenmesine Neden Olan Faktörler

1.Kum agregatları, kritik ayırma noktası boyutunda çok sayıda parçacık içerir.
2.lapa lapa malzemelerinin büyük bir kısmı
3.Yüksek çamur içeriği.
4.Yüksek su içeriği.

27. Ekranlar Kolayca Hasar Gören Faktörler

1.Ekran kalitesi veya malzemesi niteliksiz.
2Ekranın gerginliği yeterli değildir ve genellikle ekranın kenarı boyunca kırılır veya hasar görür.
3.Titreşim genliği çok küçüktür, bu da ekranda kum parçacıklarının birikmesine ve ekranın hasar görmesini hızlandırmaya neden olur.

28. İncelik Modülü ile Ekran Boyutu Arasındaki İlişki

Şu anda, yapay kumun incelik modülünün genel gereksinimi 2.6-3.0’dır ve ekran boyutunun genellikle 3.0mm veya 3.5mm olması önerilir. Taş tozu içeriği büyükse, 2.8mm elek kullanılabilir. Mümkün olduğunca, elek ağının tipi, parçacık şekli kontrolüne çok faydalı olan kare ağ olmalıdır.

29. Darbe Kum Makinesinin Aşınma parçaları nelerdir

Standart Aşınma Parçaları: silindirik makaralı rulman, sabit bilyalı rulman, itme rulman, genişleme kol, konveyör bant, yağ keçesi, O-ring.

Standart Olmayan Aşınma Parçaları: üst şaft kovanı, alt şaft kovanı, sönümleme lastiği, tekerlek koruma halkası, üst / alt kızak plakası, darbe bloğu, ayırma konisi, aşınma plakası, fırlatma kafası, körleme astar halkası, besleme borusu, üst / alt vuruş koruma plakası, hazne astar halkası, ayırma plakası, saçılma plakası ve çevresindeki koruma plakası.

30. Islak Üretim İçin Neden Tekerlek Kum Yıkama Makinesi

Tekerlek kum yıkayıcısının yapısı basittir, hata oranı spiral kum yıkayıcıdan daha düşüktür. Yıkama işleminde, ince kum ve taş tozu kaybı daha azdır, yapay kum iyi derecelendirilir, incelik modülünün kontrolü kolaydır ve kalite nispeten kararlıdır.

31. Görünen Yoğunluk ve Kütle Yoğunluğu

Yapay kumun görünür yoğunluğu 2500kg / m³’dan az olmamalıdır; yığın yoğunluğu 1400kg / m³’dan az olmamalıdır; boşluk oranı% 44’den fazla olamaz.

+90 212 258 2323
+90 212 258 2324
+90 537 798 3495 (WhatApp )
Bu gönderiyi oylamak için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir