İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları


İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları nedir

 
İran fıstığı, etraftaki en eski fındıklardan biridir. İnsanlar 9.000 yıldan fazla bir süredir onları yiyorlar. İranlılar fıstığa “gülen ceviz” diyorlar ve kabukları kırdıktan sonra ağzı açık bakışları nedeniyle Çin’de “mutlu ceviz” diyorlar. İran ve Amerika en büyük fıstık üreticileri, ama hangisi daha iyi? İşte İran fıstığı ile Amerikan fıstığı arasındaki farklar.

Fıstık seçimi


Toplu olarak satın alıyorsanız, kabukları bölünmüş veya kısmen yarılmış fıstığı arayın. Bu özellik olgunluğu gösterir. Kısmen açık olmayan herhangi bir fıstığı sadece bir rahatsızlık değil, aynı zamanda kabuğun olgunlaşmamış bir ceviz içerdiğinin ve atılması gerektiğinin bir göstergesidir.
Tabii ki, kabuklu olmayan fıstığı tercih etmek büyük ölçüde kolaylık meselesidir. fıstık kabuklarında daha iyi kalır, ancak onları pişirmeden veya tüketmeden önce kırılması gerekir.

Fındıkları kabuklarında satın alıyorsanız, bir ucu yarılmış, fildişi renkli, kusursuz kabukları arayın. Küçük hindistan cevizi veya çekirdek sarı ila koyu yeşil renkte olmalıdır. Çekirdek ne kadar yeşilse, lezzet o kadar iyidir.

En iyi fıstığını seçerken bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız,
İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

1- Çeşit


Fıstık kökenlerine göre sınıflandırılır; renkleri ve boyutları onları farklı kılar. Her menşe, ana farklılıkları boyut, renk, lezzet, hasat mevsimi ve nitelikler olan kendi seçimlerine sahiptir.

İran: İran’da en yaygın fıstık çeşitlerinden bazıları – ana üretici ülke – Mirhavy, Fandoughi, Momtaz, Ohadi, Sefideh-Momtaz, Imperiale de Damghan, Badami, Kale Ghouchi, Akbari ve diğer birçok çeşitlerdir. Güçlü çeşitler olarak tohumdan gelen yerli olanları kullanırlar.

Türkistan: Türkistan’daki en önemli çeşitler Koshka, Akart-Tachecmé ve Chor-Tchéchimé’dir.
Yunanistan: Yunanistan’da fıstık çeşitleri Lárnaca, Aegina ve Pontikis üretilmektedir.
MTROYAL Firması olarak uzun yıllardır İrandaki üreticiler ile iletişimde olup ithalat yaptığımız için size bu konuda yardımcı oluruz.
Dünyadaki başlıca fıstık çeşitleri:
 
“Kerman”

Kerman çeşidi, büyük boy ve kalitede fıstık sağlar. İran’da seçildi ve ABD’de tanıtıldı.

Bu çeşit, fıstıkların eylül ayının ilk iki haftasında olgunlaştığı İspanya’da da yetiştirilmektedir.

“Peter”

Peter, Kerman’da erkek çeşidi olarak kullanılmaktadır. İyi bir üretime sahiptir ve çiçeklenme mevsiminde kısmen çakışırlar. Kaliforniya’da seçildi.

“Uzun”

Fıstığı orta büyüklükte, uzun yeşil renktedir. Türkiye’deki en yaygın çeşitlerden biridir.

“Sepideh- Momtaz” ve “Imperiale de Dameghan”

Bu fıstık çeşitlerinin cevizleri yuvarlak, kalın ve sarımsı olup mükemmel kalitededir.


2- Kabuk içi oranına çekirdek

Hasat edilen ve kurutulan fıstığı, kabukları içindeyken ağırlıkla ticareti yapılmaktadır. Bir miktar fıstığı alırken, bu fıstık dolusu kabuklu olduğunda alabileceğimiz çekirdeklerin ağırlığını, aslında fıstığını bombardımana tutmadan tahmin edebilmemiz faydalı olacaktır. Çekirdek / kabuk içi oranını bilmek, satın alınan fıstığının kalitesinin güvenilir bir göstergesi olabilir. Başlangıçta, satın almak üzere olduğunuz fıstığın yararlı çekirdeklere sahip oranını gösterecektir. Yani, çekirdek / kabuk içi oranı daha yüksek olan fıstığı daha tutumludur.
3- Kızartılabilirlik

Kavurma, fıstığının tipik klasik lezzetini kimliğini almadan karmaşıklık katar ve yağını aromatize ederek kokusunu iyileştirir. Ancak “Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi” nde yayınlanan çiğ ve işlenmiş fıstığının kimyasal analizi, kavrulmuş ve ısıl işlem görmüş kuru yemişlerde çiğ olanlara göre lipit oksidasyon belirtilerinin arttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kuruyemişlerden elde edilen sonuçlar trans yağlarda artış olduğunu gösterir ve fıstığı kendi içinde gerekli yağa sahip değilse, beslenmenin tamamı kaybolur. Böylece fıstığın iç yağı ne kadar fazlaysa kavurma sonrasında o kadar iyi beslenmeye devam edecektir.
İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

 

4- Tat ve Lezzet

Tuzsuz fıstık yumuşaktır ve hafif tatlı bir tada sahiptir. Ayrıca fındığa toprak kokusu veren minik bir yenilebilir örtü ile kaplanmıştır. Ceviz genç ve yeşil olduğunda biraz yumuşak ve daha az tatlıdır, ancak büyüdükçe daha sert ve daha hoş hale gelir.
5- Takas edilebilirlik

Ticaret yapılabilirlik, üretildiği yerden uzakta başka bir yerde satılabilen bir ürün veya hizmet olarak tanımlanmaktadır. Farklı ürünlerin farklı izlenebilirlik seviyeleri vardır: Nakliye fiyatı ne kadar yüksek ve raf ömrü ne kadar düşükse, bir ürünün ticareti o kadar az olur.

En Çok Fıstık Üreten Ülkeler


Fıstık İran, ABD, Türkiye, Suriye, Çin, Yunanistan, İtalya ve Afganistan dahil birçok ülkede üretilmektedir. Bununla birlikte, en büyük küresel fıstık üreticileri, dünya çapındaki üretimin çoğunu oluşturan ABD ve İran’dır.
İran fıstığı ve Amerikan fıstığı arasındaki farklar?

İngilizce adı , Farsça “Pisteh” adından alınmıştır. Fıstık, İran kültürü ile bükülmüştür ve gerçekten İran yaşamının her alanında mevcuttur. Tüm İran hikayelerinde, edebiyatlarında, inançlarında, ritüellerinde ve geleneklerinde, Yalda (yılın en uzun gecesi) ve Norooz (İran Yeni Yılı) gibi ritüellerde bahsediliyor ve hatta düğünlerde ve cenazelerde çalışıyorlar.
Bu lezzetli fıstık, en sıcak yazlar ve en soğuk kışlar gibi sert hava koşullarında yetiştirilebilir. Sıcaklık yazın -15 derece ile 45 derece arasında değişebilir, bu nedenle çöl alanları büyümeye daha uygundur.

1880’lerde ABD’de başta Orta Doğulu göçmenler olmak üzere ithal fıstık yaygındı. Yıllarca süren deneylerden sonra, “Amerikan fıstık” endüstrisi kavramı gerçek oluyordu. Amerikan fıstığı İran fıstığına çok benzer, ancak kalite ve boyut açısından küçük bir fark ve kesinlikle fiyat olarak pahalıdır.

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

 

1- Çeşit

İran, ABD’den daha çeşitli fıstık çeşitlerine sahiptir. Fadoughi (fıstık bahçelerinin% 40’ı), Kale Ghouchi (% 20), Akbari (% 15) ve Ahmad Aghaei (% 12) gibi İran fıstığının birçok farklı çeşidi vardır. Her çeşidin kendi tadı ve şekli vardır.
Amerikan fıstığı da İran kültürlerinden biri olan ancak İran’ın ikliminde daha iyi sonuçlar veren Kerman çeşidindendir. Bununla birlikte, Kaliforniya fıstığı yetiştiricileri tek bir dişi (“Kerman”) ve bekar erkek (“Peters”) çeşidine güvenmişlerdir.
 
2- Kabuk içi çekirdek oranı

İran fıstıklarının çekirdek / kabuk içi oranı daha yüksektir. Yani, satın aldığınız toplam İran fıstığı için daha yüksek miktarda yenilebilir et satın alıyorsunuz. Bunun nedeni İran’ın havasının fıstık yetiştirmeye daha uygun olması, dolayısıyla çekirdeklerinin daha mükemmel gelişmesidir.
 
3- Kızartılabilirlik

İran fıstığının kavurma kapasitesi daha fazladır. Daha yüksek doymamış yağ içerikleri nedeniyle 160 ila 180 ° C (sıcak akış sıcaklığı) arasında kavrulurlar. Daha yüksek sıcaklıkta mükemmel kavurma, fıstığın eşsiz lezzetini ortaya çıkarır, ayrıca kavrulmuş kuruyemişlerdeki canlı bakterileri de ortadan kaldırır. Amerikan fıstığı daha az doymamış yağ içeriğine sahipken bu şekilde kavrulamaz. Amerikalı tedarikçiler tarafından sağlanan 120 ° C civarında açıkça daha düşük kavurma sıcaklığı, yukarıdaki iki avantajı elde edemez.
4- Tat ve Lezzet

İran fıstığının daha özgün ve zengin bir tadı vardır. Uzun zamandır dünyanın her yerinden insanlar İran fıstığının tadı ve tadı için bir tercih göstermiştir. İran fıstığının her ticari çeşidinin kendine özgü zengin, benzersiz ve kendine özgü tadı vardır. Bu nedenle, İran fıstığı, müşteriye seçim ve çeşitlilik sağlayan olağanüstü lezzetlerin hoş bir karışımını sunar.
5- Takas edilebilirlik

İran fıstıklarının daha iyi ticaret fırsatları var ama…! İran fıstığının birçok alıcısı, üreticisi, ithalatçısı ve ihracatçısı pazarda mükemmel rekabet koşullarını sağlıyor. ABD fıstık endüstrisi, İran fıstığı için yüzde 300’lük bir gümrük vergisi için başarılı bir şekilde lobi yaptı. Otuz yıl sonra, bu, İran artık yasal olarak yeşil fıstığı Amerikan perakendecilerine satabilse bile, tüketicilerin İran fıstığına ABD’de yetişenlere kıyasla üç kat fazla ödeme yapması gerekeceği anlamına geliyor!
Sonuç,

İran fıstığı, şimdiye kadarki en lezzetli, çatlama fıstığıdır. Onları nereden satın alırsanız alın, yine de nefis ve güzeller. Ama en iyi fıstığı bulmakta ısrar ediyorsanız, size küçük bir ipucu verdik! MTROYAL firması olarak en kaliteli fıstığı çok uygun fiyata İrandan sizin için temin edebiliriz. Tüm satın alma süreçlerinde ve ithalatında sizinle çalışmaktan mutluluk duyarız. Ayrıca MTROYAL güvencesiyle ürünlere ait sağlık belgesi ve özellikle AFLATOXİN belgesini üreticiden sağlamakta olup ve sizin isteğinize bağlı teslim edebiliriz. bu konuda daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

 

İran Fıstığı İthalatı

İran’dan Domates Salçası Nasıl İthal Edilir

İran’dan hurmalar nasıl alınır?

İranla ticaret yapmak istiyorum

latamarko cocoa powder

İthalat İhracat

İran Fıstığı İthalatıİran Fıstığı İthalatı mtroyalmtroyal company

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.