Fumarik Asit

Fumarik Asit


Fumarik Asit Nedir ve ne İşe Yarar mtroyal

Fumarik asit normalde doğada bulunan kimyasal bir bileşiktir, ancak bilim adamları ayrıca yiyecekler, ilaçlar ve boyalar da dahil olmak üzere her türlü ürüne eklemek için bunun sentetik bir versiyonunun nasıl yapılacağını da öğrendiler.
Fumarik asidin özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek, günlük yaşamınızda onunla etkileşime girebileceğiniz tüm farklı yolları anlamanıza yardımcı olabilir.
Fumarik asit, birçok işlenmiş gıdada, onları stabil tutmak ve ekşilik eklemek için bulunan yaygın bir gıda katkı maddesidir. Madde, başka bir yaygın gıda katkı maddesi olan sitrik asitten daha ekşi bir tada sahiptir.
 Fumarik asit doğal olarak fümik, bolete mantarları, liken ve İzlanda yosununda bulunur. Bir katkı maddesi olarak fumarik asit, sentetik olarak, esas olarak elmalardaki malik asitten üretilir. Katkı maddesi olarak fumarik asit, uluslararası kabul görmüş standartların bir koleksiyonu olan Codex Alimentarius Gıda Katkı Maddeleri Genel Standardı (GSFA) kapsamında düzenlenir.

Fumarik Asit Bileşiği


Kimyasal bir bileşik olarak fumarik asitten bahsetmek kafa karıştırıcı gelebilir, ancak bu gerçekten sadece ayrı elementlerin bir karışımı olduğu anlamına gelir.
Fumarik asit durumunda, bu bir (E) -2-butendioik asittir. Doğada bulunduğunda, genellikle Kuzey Yarımküre’de liken, bolete mantarı ve İzlanda yosunu gibi bitkilerde orta ila soğuk iklimlerde görülür. Orada, ince beyaz veya renksiz bir kristal toz olarak görünür. Bu bitkilerden herhangi birinin tadına bakarsanız, biraz ekşi bir tat fark edebilirsiniz. Bu, fumarik asidin tadı ve bilim insanlarının onu gıdaya eklemek için taklit ettiği bir tat.

İnsanlarda Bulunduğunda


Fumarik asit
sadece bitkilerde bulunmaz. D vitamini gibi, insan vücudu da cilt doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında fumarik asit üretir. Bilim adamlarının hala bu fumarik asit üretimi, bunun güneşle ilişkisi ve bunun neden önemli bir vücut işlevi olduğu hakkında daha fazla şey öğrenmesi gerekiyor. Ancak bildikleri şey, güneş ışığına maruz kaldıklarında fumarik asit oluşturmayan bazı insanlar olduğudur.
Kuru ve kaşıntılı cilt lekelerine yol açan bir durum olan sedef hastalığı olan kişiler, güneşteyken fumarik asit oluşturuyor gibi görünmüyor. Tıp araştırmacıları hala bunun neden olduğunu veya sedef hastalığının genel tedavisi veya tedavisinde nasıl bir rol oynayabileceğini bilmiyorlar.
Yine de bazı ülkelerde dermatologlar sedef hastalığı olan bazı kişilerin fumarik asit takviyeleri almasını önermektedir.
Ek olarak, bazı tıp pratisyenleri, sedef hastalığının ağrılı alevlenmelerini tedavi etmek için fumarik asit içeren bazı bitkilerle banyo yapmayı önermektedir.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

Yiyeceklerde ve Daha Fazlasında Kullanım Alanları


Fumarik asit doğada yaygın olsa da, bilim adamları ayrıca bunun sentetik bir versiyonunun nasıl oluşturulacağını keşfettiler. Bunun en yaygın kullanımlarından biri, gıdada katkı maddesi olarak kullanılmasıdır.
Gıdalardaki adipik asit gibi bazı katkı maddeleri doğada nadiren bulunur ve bu da onları bazı insanlar için katkı maddesi olarak daha az çekici hale getirir. Ancak fumarik asit, çoğu insan vücudunda doğal olarak bulunan katkı maddelerinden biridir ve onu nispeten güvenli bir gıda katkı maddesi yapar.

Fumarik asit, genellikle bir yiyeceğin ekşi aromasını eklemek veya yoğunlaştırmak için çok çeşitli yiyeceklerde kullanılır. Ek olarak, gıdanın asitlik seviyelerini artırmak da yararlıdır, bu da küf oluşumunu önlemeye ve yiyeceğin daha uzun süre güvenli bir şekilde yemesini sağlamaya yardımcı olur. Bir yiyecekte fumarik asit varlığı her zaman o yiyeceği oluşturan markaya bağlıdır, ancak katkı maddesini tortilla, bazı ekmek türleri, şarap, meyve suları, paketlenmiş tatlılar ve jöleler

gibi birçok popüler gıda markasında bulabilirsiniz.

Gıdaya ek olarak

Gıdaya ek olarak, bazı temizlik ürünlerinde ve bazı endüstriyel boyalarda ve polyester reçinelerde sentetik fumarik asit bulabilirsiniz.

Bu yollarla, fumarik asit genellikle çevrenizdeki dünyada bulunur ve bileşik hakkında daha fazla bilgi edinmek, cildinizden sonraki öğüne kadar her yerde oynadığı farklı rolleri görmenize yardımcı olabilir.

MTROYAL Firması olarak Gıda alanında çalışmakta olduğumuz için bu ürün ve ya diğer gıda ürünlerinin ithalatını yapmaktayız. Furamarik asitin Gıda katkı maddesi  ve diğer ürünler ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Süt Ürünleri

 
Fumarik asit, birçok süt bazlı üründe yer almaktadır. Bunlar arasında çikolatalı süt, kakao, yumurta likörü, yoğunlaştırılmış süt ve peynir altı suyu proteinli içecekler gibi sütlü içecekler bulunur. Aynı zamanda pıhtılaşmış kremaya, süt ve krema tozlarına ve süt ve krema benzerlerine (ikame maddeleri) eklenebilir. Fumarik asit, işlenmiş peynir ve peynir ikameleri dahil olmak üzere peynir ürünlerine eklenir. Puding, aromalı yoğurt, şerbet ve şerbet gibi süt esaslı tatlılar da fumarik asit içerebilir. Sürülebilir süt yağları ve harmanlanmış ezmeler fumarik asit içerebilir ve korunmuş yumurtalar ve muhallebi gibi yumurta bazlı tatlılar da olabilir.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

Meyveler, Sebzeler, Fındıklar ve Tohumlar

 
Fumarik asit, kurutulmuş, konserve, dondurulmuş ve pişmiş versiyonlar dahil olmak üzere bazı işlenmiş meyve ve sebzelere eklenir. İşlenmiş sebze kategorisi sadece standart yeşil ve sarı sebzeleri değil aynı zamanda mantarları, kök sebzeleri, baklagilleri, aloe vera ve deniz yosunu içerir. İşlenmiş kabuklu yemişler ve tohumlar ayrıca fumarik asit içerebilir ve bu nedenle fındık ve tohum ezmeleri olabilir.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

Pişmiş Gıdalar ve Tahıllar

 
Fırında pişirilmiş yiyecekler, tatlı şekerlemeler ve belirli tahıl ürünleri fumarik asit içerebilir. Bunlar arasında şeker, tatlı pişmiş yiyecekler, atıştırmalık yiyecekler, kahvaltılık tahıllar ve önceden pişirilmiş makarna ve erişte bulunur. Sütlaç ve tapyoka pudingi gibi nişasta bazlı tatlılar da fumarik asit içerebilir ve bu nedenle tavuk, balık veya sebzeleri kaplamak için daha iyi ürünler olabilir.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

İşlenmiş Etler ve Karışık Gıdalar

 
İşlenmiş etler, salatalar ve diğer yemekler fumarik asit içerebilir. Sandviç ekmeği ve öğle yemeği etleri ile konserve et, kümes hayvanları ve balık bu katkı maddesine sahip olabilir. Çorba ve et suyu ile soya ürünleri de fumarik asit içerebilir. Patates veya makarna salatası gibi işlenmiş salatalar fumarik asit içerebilir.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

İçecekler ve Çeşniler

 
Fumarik asit, alkollü içkiler, bira, malt içecekler, sert elma şarabı, şarap, şarap soğutucuları ve düşük alkollü içecekler dahil olmak üzere alkollü içeceklerde katkı maddesi olarak kullanılabilir. Ayrıca hardal, sirke, soslar ve tatlandırıcılar gibi bazı çeşnilere de eklenir.
 
Fumarik Asit

Fumarik Asit

Tatlılar 


“Antimicrobials in Food, Third Edition” ın yazarı P. Michael Davidson’a göre, bazı tatlılara daha yoğun bir ağızda kalan tat vermek için bazı tatlılara fumarik asit eklenir. Jelatin tatlıları, ağızda kalan tadı daha lezzetli hale getirmek ve güçlendirmeye yardımcı olmak için fumarik asit içeren yiyeceklere bir örnektir. Yoğunlaştırılmış sütle yapılan puding, şerbet, şerbet ve tatlılar da fumarik asit içerebilir. Davidson ek olarak, bazı pasta dolgularının fumarik asit içerebileceğini belirtiyor.
Fumarik Asit

Fumarik Asit

MTROYAL Firması olarak tüm gıda ve katkı maddeleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Fumarik Asit

Fumarik Asit

Kakao Tozu Nedir ve Kullanımı

İran Fıstığı Ve Amerikan Fıstığının Farkları

İran’dan Domates Salçası Nasıl İthal Edilir

İranla ticaret yapmak istiyorum

İthalat İhracat

Fumarik Asit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.